Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 16

Vejen til Santiago.

Dag 16. Carrion de los Condes - Lédigos. 23,4 km.

Onsdag 03.09.03.
Har sovet rigtig dejligt, men har drømt det underligste. Om jul og flæskesteg - helt ude i jeg ved ikke hvad. Efter morgenmad og kaffe blev der pakket og lidt i 8 begav vi os på vej. Køligt, kun ca 14 grader, og stadig blæsende fra øst. Skød genvej ud af byen, over broen og snart var vi på caminoen.

De første ca 4 km på en lille asfaltvej og derefter en bred grusvej. Ujævn og stenet og sådan gik de næste 13 km. Aldeles lige ud.

Marker, meget få træer og fladt så langt øjet rakte. Ude mod nord anedes bjergene i disen. Solen var med os det meste af tiden, men alligevel var det køligt. Blæsten kom bagfra. Samme retning som os, mod vest. Gå, gå, gå og gå kun afbrudt af et par små pauser.

Pilgrimme foran og pilgrimme bagved.

13 km. Aldeles lige ud på vej mod Lédigos
Foto: 13 km. Aldeles lige ud på vej mod Lédigos.

Det første tegn på afslutningen af det lange endeløse stykke var en lade og et kirketårn, der svagt anedes forude. Kirketårnet havde længe givet kilde til undren. Hvor var resten af kirken?

Da vi kom nærmere dukkede byen Calzadilla de la Cueca op lidt nede. Refugiet var det første vi så. Det havde taget os 3 timer og 40 minutter. Havde ellers beregnet lidt over 4 timer. Det må have været medvinden...

Spiste vor medbragte mad og gik videre til byens bar og drak en kop kaffe. Fødderne er lidt trætte, men vi skal videre. 6 km mere ad en sti langs landevejen til Lédigos.

Ca 1 km uden for byen nåede vi det punkt, hvor halvdelen af caminoen var tilbagelagt.

Landskabet havde ændret karakter. Det var bakket og skov til begge sider nu.

Aftenhygge. Refugiet i Lédigos
Foto: Aftenhygge. Refugiet i Lédigos.

Vi fandt det udvalgte private refugie i Lédigos, der ligger lidt nede i en dal.

Indkvartering i 2 sengs rum for 7 euro pr person. Der blev badet og vasket tøj inden vi bænkede os med en kold øl i haven og nød solen.

Købte ind til lidt mad i den lille butik, der hørte med til stedet. Pasta, tomat sovs, ost og en flaske vin. Hurtig lavet, mætter godt. Sad i gården og nød solens sidste stråler.

To spanske herrer havde, over en flaske rødvin eller to, lavet tortillas hele eftermiddagen, som de nu delte rundhåndet ud af. Der var også 2 gange 2 tyske piger og et ældre fransk ægtepar. Meget hyggelig stemning. Udsigt til fantastisk aften himmel.

Vi har brugt næsten alle kontanterne og skal altså have hævet i morgen...

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: