Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 15

Vejen til Santiago.

Dag 15. Frómista - Carrion de los Condes. 19 km.

Tirsdag 02.09.03
Ved 6 tiden var folk begyndt at pakke, så 6.30 stod vi op. Kl 7 var der morgenmad. Café con leche eller cacao og lidt brød.

Kun sokkerne var stadig ikke tørre. Havde vasket alle mine, så det blev sandaler og bare tæer. Sokkerne blev hængt til tørre bag på rygsækken.

Afsted gik det så. Overskyet og 16 grader. Det blæste, stadig fra øst. Lige ud så langt øjet rakte langs landevejen på den særlige caminosti af grus Tierra de Campos. - Hele dagen. Alle 19 km. Kun afbrudt af nogle småbyer, der alle hed noget med 'de Campos'.

Tierra de Campos. Lige uda' landevejen...
Foto: Tierra de Campos. Lige uda' landevejen...

I den første af slagsen, Poblacion de Campos, blev der tanket kaffe på en af byens 2 barer.

Og havde det ikke lige været for byerne, kunne det såmænd lige så godt have været på Lolland vi gik. Fladt, fladt og fladt. Blæsende, gråt og 16 grader. En rigtig dansk sommer.

Sidste 6 km lige så kedelige som de øvrige. Foran os gik sydafrikanerne, som vi siden fandt ud af slet ikke var sydafrikanere, men hollændere. De må have følt sig hjemme i dette terræn.

Carrion de los Condes. Albergue de Peregrinos Convento de Santa Clara
Foto: Carrion de los Condes. Albergue de Peregrinos Convento de Santa Clara.

Endelig Carrion de los Condes kl 13. Havde tjekket i den røde bog, at der var 2 refugier, der var nu 3, og at det ene - et kloster - tilbød 2 sengs rum mod lidt ekstra betaling. Der ville vi ind.

Fandt det i starten af byen. Her er stadig nonner, omend vi ikke så nogen. 5 euro, rørende. For et dobbeltværelse, enkelt, småt og med jesus barnet på væggen.

Gik til den nærmeste bar. Solen var kommet frem kort efter ankomsten, så vi sad udenfor og nød cola og kiggede på byen og livet i den. Alle brasserne er dukket op sammen med andre kendte ansigter.

Broen ud af Carrion, der skal bruges i morgen
Foto: Broen ud af Carrion, der skal bruges i morgen.

Vi købte ind til en gang hjemmelavet mad. Spaghetti med pølser og ost, som blev tilberedt i et lille køkken. Smagte himmelsk!

En slapper på værelset inden vi ved aftentide drev lidt rundt i byen, spiste is i parken og drak en øl på en bar udenfor i aftensolen. Lækkert.

Der blev handlet lidt morgenmad og proviant til den lange tur 'uden noget som helst' i morgen. Brød, tomater, agurk og noget skinkepaté på dåse. Og masser af vand. Havde smagt på vandet fra en 'fuente portable' og synes ikke det smagte godt.

Gik til ro, i dobbelt forstand - ingen støj fra andre end os selv - ved 22 tiden...

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: