Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 17

Vejen til Santiago.

Dag 17. Lédigos - Bercianos del real Camino. 26,2 km.

Torsdag 04.09.03.
6.30. Det gode vejr i går aftes, der havde indikeret godt vejr i dag, holdt ikke helt stik. Støvregn og bare gråt i gråt. Kaffe, spiste youghurt, pakkede færdig og kl 8 på vej.

Regnen var overstået. Ud af byen og langs landevejen på stien. Ikke meget trafik, den foregik på den nye motorvej der løb parallelt ikke mange hundrede meter væk.

Bortset fra lidt stænk fra oven, afstikkere til 3 små landsbyer tæt på landevejen, Terradillos le Templarios, Maratinos og San Nicolas, hvor vi blev overhalet af brasserne mens vi pausede, fortsatte det sådan alle 7,4 km til Sahagún, der er en større by.

Kiggede først efter en hæveautomat. Var jo gået helt tør. Fundet. Så blev der læsket på en irsk pub, hvor vi fik vi en sludder med den engelske kvinde, der cyklede. Faktisk er hun ikke engelsk, men australsk og bor i Canada... Sidst vi så hende i Calzadilla de la Cueca - efter den lange 17 km's tur - humpede hun. Fortalte, at hun var væltet nogle dage før, men var i bedring. Ville dog tage toget videre med sin cykel.

Ud af Sahagún var ikke helt så let. Faktisk rendte vi i ring. Kunne hverken finde pile eller shells. Kig op, ikke ned. De fandtes i ornamentikken i gadelamperne. Smart...

Albergue de Peregrinos de Bercianos del Real Camino
Foto: Albergue de Peregrinos de Bercianos del Real Camino.

Små 5 km efter deler caminoen sig. Der er en detour, der starter i den lille by Calzada del Coto kun 300 m fra det sted, hvor caminoen deler sig. Detouren kaldes Calzada Romana er på 22 km og 'uden noget som helst'.

Vi havde overvejet at overnatte her, der er et mindre refugie, men det var ikke lige stedet at vente en hel eftermiddag på en seng, så der kan soves.

Der er kun godt 6 km til Bercianos de Real Camino, hvor refugiet, i den røde bog, godt nok bliver omtalt som stedet "to avoid, unless stock. No running water or beds"! Vi ville dog give det en chance og ellers gå yderligere 8 km til El Burgo Ranero.

Heldigvis, for det viste sig at være rigtig godt. Det bedste indtil videre. Lidt primitivt ganske vist og ingen senge, madrasser på gulvet, men både toilet, varmt og koldt vand og bad. Tilmed er der både aftensmad og morgenmad includeret og det hele til frivillig donation. - Rørende.

Refugiet i Bercianos de Real Camino. Aftensmad
Foto: Refugiet i Bercianos de Real Camino. Aftensmad.

Værtinden Anna, tysk frivillig, fortalte at stedet var under renovering af frivillige og at det tager tid.

11 mennesker til aftensmad. Kendte et par stykker. Vegetariske retter, men yderst velsmagende og vellavet. Frugt til dessert og vin eller vand til maden. Vinen, med egen etiket, var fra markerne rundt omkring og donoret af de lokale, ligesom frugt og grønt.

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: