Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 11

Vejen til Santiago.

Dag 11. Villamayor del Rio - Belorado - Burgos. 56,3 km.

Fredag 29.08.03
Har sovet godt, men uroligt og har drømt som bare pokker. Pakkede rygsækkene – fik justeret min lidt, rejsefællen tog noget af min byrde. Vejret noget blandet. Det blæser stadig en pelikan fra vest. Masser af sorte skyer. Temperaturen ca 18 grader. Føltes koldere. Lange bukser, undertrøje, mountainskjorten og fleece. Begav os så på vej kl 7.45. Op til landevejen igen. Meget kedeligt stykke til Belorado langs den stærkt befærdede landevej – i strid strid modvind.

Belorado efter 5 km. En fin café. Sødt morgenbrød og kaffe. Sad og betragtede de øvrige kunder. Selv på dette fine sted, smider folk deres affald fra sig på gulvet. Den lille sukkerpose får revet toppen af – som så ryger på gulvet – og når posen er tom – samme vej! Det er da utroligt. De gør det næsten alle steder.

Snakkede om, hvad der skulle ske. Min nakke/skulder er stadig skidt og den burde måske have en pause. Udenfor snegler trafikken sig igennem byen. Kæmpe lastbiler, varevogne og busser. - Bus! - Vi tager bussen!

Katedralen i Burgos
Foto: Katedralen i Burgos.

Efter at have vendt og drejet mulighederne blev vi enige om at 'springe' til Burgos! På den måde kan der pauses en dag og vi kommer 50 km længere frem. Denne kedelig strækning i stiv kuling langs hovedvej N-120 stopper først i Ortega om 25 km.

Desuden er der en lille sidegevinst. Vi får udskiftet persongalleriet. Hvilket er trængende. Lidt kedeligt med de samme ansigter. Brasserne, der irriterer lidt kan vi heller ikke snakke med, og de andre er forsvundet. Vi vil overnatte på hostal eller hotel, den første nat i Burgos og derefter på refugiet, der ligger i den anden ende af byen, på vej ud mod vest. Det blev planen.

Park i Burgos
Foto: Park i Burgos.

Efter noget besvær med at finde stoppestedet - end ikke de lokale var enige om, hvor det var - og en del ventetid var der afgang til Burgos for knap 2,50 euro.

Kørte afsted mens det regnede udenfor. Godt man ikke skulle gå. En cyklist havde opgivet modvinden og stod på med cykel og bagage.

Kl 13.30 Burgos. Så var det et hostal eller hotel. Der lå et hotel lige ved busstationen, ovenover den faktisk. Et dobbelværelse knapt 55 euro. Hmm. Tjae, lidt privatliv.

Katedralen i Burgos
Foto: Katedralen i Burgos.

Ud og kigge på byen. Katedralen, Imponerende. Sad og nød et måltid mad tæt ved og så et par kendte ansigter med rygsæk på vej til refugiet. Og to af brasserne... af alle!

Burgos blev travet tyndt inden det var godnat i egen seng med rent sengetøj og uden overkøje.

Ben og fødder stadig helt ok, men den skulder...

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: