Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 10

Vejen til Santiago.

Dag 10. Santo Domingo de la Calzada - Villamayor del Rio. 17,7 km.

Torsdag 28.08.03
Vågnede ved et kraftigt tordenvejr ved halv syvtiden. Trak kaffe i automaten og satte os på trappen i porten og kiggede ud til vejret. Det små regner.

Morgenmad på caféen og kl 8.30 på posthuset med Trangiaen. 16 euro. Kort efter starten lidt over ni, begyndte det rigtig at regne og ponchoerne kom i brug for første gang. Det regnede godt til og det blæste. Himlen mørk og truende.

Min skulder gjorde pokkers ondt og der måtte holdes en del småpauser, så rygsækken lige kunne komme af et øjeblik. Er nu gået ud af Rioja og ind i Burgos.

Kort før byen Grañón, efter 6,5 km, var det dog næsten holdt op at regne. Pludselig et lyn og det begyndte at tordne og regne igen. Vi satte os i en grøft og ventede. Det blev ikke til så meget mere og efter Grañón tog vi ponchoerne af.

Mad og drikke, og en lille painkiller til mig og min skulder efter 10 km i Redecilla del Camino, en lille trist flække, hvor landevejen går lige igennem byen. Godt man ikke bor her. Vi har mere eller mindre fulgt landevejen mellem Logroño og Burgos hele dagen og det er tung trafik, der kører på den, og der er meget af den.

Refugiet i Villamayor del Rio
Foto: Refugiet i Villamayor del Rio.

Kedeligt vejr, blæsten lige i hovedet. Et skilt viste, at et nyt privat refugie var åbnet med 52 senge i Villamayor del Rio. Det er ikke nævnt i den røde bog, men blev tjekket ud, da min skulder krævede ro.

Drejede væk fra landevejen/caminoen ned ad en sidevej og gik nogle hundrede meter til refugiet.

Blev modtaget med åbne arme af Roberto, hans kone og lille datter. Dejligt sted. Helt nyt. Koster 5 euro at overnatte og for 5 mere er der aftensmad også. Man kan købe øl, kaffe tortillas og bocadillos. Her er ikke andre endnu.

Tænkepause ved det nye refugie i Villa Mayor
Foto: Tænkepause ved det nye refugie i Villa Mayor.

Nød en øl og en smøg udenfor i læ og snakkede lidt om dagen og i morgen. Havde jo brudt 'planen' ved at stoppe inden Belorado. Lad os se i morgen.

Har badet i helt nye badeværelser. Der er 3 toiletter og 3 brusere til både damer og herrer. Fine fine forhold.

Der er vasket tøj, der nu hænger i blæsten og tørrer. Hvilede en times tid og det gjorde godt. Måske også pillen gjorde sit. Siden er den gamle tyske dame ankommet og også en ældre herre, også tysk vist nok.

Ørne i massevis
Foto: Ørne i massevis.

Kigger over mod et lille bjerg ikke langt herfra, da der pludselig dukker et 'ørnesyn' op. Masser af ørne. Og flere ørne. Fantastisk. Roligt svævede de afsted i den kraftige modvind. Talte en 40 – 50 stykker.

Så forsvandt de bag træerne og dukkede så op igen over bjergtoppen. Tog åbenbart en lille rundtur. - Sad længe og betragtede dem i kikkerten. Et betagende syn.

Den tyske dame var lige udenfor og sludre lidt. Hun klagede lidt over sine fødder og de så bestemt heller ikke godt ud. Tæerne var slemt medtaget og misfarvede.

Kl 20.30 til bords med de to andre pilgrimme og nød maden som Roberto's kone havde lavet. Dertil en flaske vin, som vi alle delte. Frugt til dessert.

Udenfor småregnede det og det var køligt og det stormede, da vi krøb til køjs ved 21.30 tiden. En våd, blæsende og kold dag langs landevej. Kedeligt... Håber på bedre vejr i morgen.

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: