Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 12

Vejen til Santiago.

Dag 12. Burgos - Rabé de Las Calzedas. 10 km.

Lørdag 30.08.03
Vågnede først 8.30. Må være fordi, der ikke var nogen, der begyndte at pakke. Gik ud for at spise lidt morgenmad. Kaffe x 2 og det søde bløde brød. Gik lidt rundt og kiggede og kom forbi et sted, hvor de havde tostados. To kaffe mere. Nu lignede det noget. Vi har snakket om at gå videre, trods tidligere tanker om at hvile ud. Har tjekket bøger og kort og fundet det bedst, at komme lidt derud a'. Havde heller ikke lyst til mere Burgos. Følte mig rastløs. Storbyer er ikke mig. En kort distance på kun lidt over 10 km til Rabé de Las Calzedas blev vores kompromis.

På vej ca 11.45. Temp ca 18 grader og let fin støvregn. Det holdt dog hurtigt op. Efter en lille time rundt i byen efter pilene, kom vi til refugiet, der ligger ganske hyggeligt - med et landligt præg - i en stor park. Passene blev stemplet og der blev tanket vand. Min rejsefælle fandt en vandrestav, der stod efterladt i et stativ efter at have prøvet flere. Har længe fablet om at få en stok. - "Man kan ikke gå caminoen uden en vandrestok!" - Ja, langt de fleste har ganske vist en stok, en kæp eller vandrestave af en art - og det mere at slæbe og passe på...

Rabé de Las Calzedas forude
Foto: Rabé de Las Calzedas forude.

Overhørte en samtale mellem 2 kvinder, hvor den ene fortalte, at hun brugte staven til at lægge på sine skuldre en gang i mellem for at massere dem! - Den åd jeg på stedet, og fik lov at låne vandrefællens stok en stund til min ømme skuldre. Tjae, umiddelbart måske meget godt...

Videre 5 km til Villabilla. Det begyndte igen at småregne. Fandt et sted at proviantere med henblik på i morgen, hvor det ikke umiddelbart er muligt at købe på vejen.

I byen Tardajos er der også et refugie, men vi fortsatte til Rabé de Las Calzedas, som vi nåede kl ca 16 efter en yderst afslappet vandring.

Foran refugiet i Rabé de Las Calzedas
Foto: Foran refugiet i Rabé de Las Calzedas.

Lille by med et privat refugie ledet af Manuel, en ung mand og tidligere pilgrim. Det koster 5 euro og for 1½ euro mere, er det muligt at få morgenmad. Det er også muligt at købe aftensmad.

Lille hyggeligt rent sted. Men kun et badeværelse - med bad og toilet sammen. Hmm, godt her ikke er plads til så mange. Her er indtil videre kun 5 andre, alle tyskere - den ene er 'Helga', cyklisten fra forleden. Der kom siden flere til, bl.a nogle flere cyklister.

Refugiet i Rabé de Las Calzedas
Foto: Refugiet i Rabé de Las Calzedas.

Fandt ingen bar eller café her i byen, så vi gik de 1½ km tilbage til Tardajos og drak kaffe. Sad på en af to caféer, der ligger let tilbagetrukket, men ellers lige ud til landevejen. Kun lokale folk, der hang ud en lørdag eftermiddag.

3 km mere i benene, godt nok. De har det fint nok. Ingen problemer.

Havde siddet udenfor på en bænk indtil nu kl 21 og læst og skrevet, men det var faktisk skide koldt. Blæser ret meget. Planen for den videre færd fik vi også vendt. Det er med at få distancerne til at passe med overnatning. Snakkede også lidt med en dame fra Sydafrika der går caminoen alene.

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: