Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 24

Vejen til Santiago.

Dag 24. Ponferrada - Villafranca del Bierzo. 22,5 km.

Torsdag 11.09.03
Op kl 7 til endnu en flot morgen. 16 grader. Månen stadig oppe. Vand i hovedet og af sted efter pakning. En noget snørklet og kedelig vej ud af byen. Knap 5 km til Columbrianos, der næsten er vokset sammen med Ponferrada. Der blev tanket vand, kaffe og sødt brød på en bar.

Næste 3 km til Fuentas Nuevas også lidt halvkedelig, men her kunne en bar servere "rigtig" morgenmad. Langs landvej det meste af tiden. Både foran og bagved ligner det nærmest en folkevandring. Der er mange på ruten. En del er først lige startet og der er en del unge mennesker i blandt. Det er varmt, ca 25 grader og solen bager.

På vej mod Villafranca del Bierzo, de sidste 10 km
Foto: På vej mod Villafranca del Bierzo, de sidste 10 km.

Efter godt 8 km Cacabelos. Det meste af tiden langs landevejen. Langs marker af hovedsagelig vin, distriktet Bierzo.

Strøg lige igennem byen Bierzo, de fleste stoppede og holdt hvil. Godt det samme, for der var en del knævren både foran og bagved, som så blev rystet af. Efter uger med vandring i tavshed blev det et forstyrrende element.

Hele dagen er gået med udsigt til kuperet terræn, men det var først på de sidste 4 km, hvor caminoen forlod landevejen og fulgte en grussti, at det kuperede terræn rykkede tæt. Stien kravlede opad og varmen føltes intens.

Refugiet Ave Fenix i Villafranca del Bierzo
Foto: Refugiet Ave Fenix i Villafranca del Bierzo.

Vi var fremme kl 14 og meningen med at være færdige med at gå på det tidspunkt stod meget klart. Det var endog meget varm midt på eftermiddagen. 33 grader i skyggen ude foran Jato's sted.

Havde udvalgt refugiet Ave Fenix, drevet af familien Jato, der har viet deres liv til at hjælpe pilgrimme, frem for det mere konventionelle refugie lige ved indgangen til byen. 5 euro pr person.

Jato's sted ligger lige ved siden af kirken. Det er stadig under ombygning efter en brand og bidrager til at gøre stedet utraditionelt. Et dejligt sted, lidt primitivt, men med en helt egen rolig stemning.

Villafranca del Bierzo
Foto: Villafranca del Bierzo.

Efter indkvartering og en kold øl - ned til byen. Den ligger i 3 etager, så det var nedad til byen og torvet og op til refugiet - nogle gange.

'Menu del dia' incl vin og kaffe til 17 euro. Der blev provianteret til morgendagens tur, som hører til blandt de længere og hårdere. Det går godt 800 m opad over 30 km, med den største stigning til sidst på turen. For 2 euro fragter Jato ens rygsæk hele vejen. - Dagens tilbud? -

Jesús Jato er healer og havde flere under en kort behandling ved aftenstide, også jeg. Hvis det kunne lette mine muskelspændinger i nakke og skulder ville meget være vundet. Det skete rent faktisk og lidt overrasket var jeg. En japansk kvinde, døvstum, der rejse alene fik en længere healing.

Efter en sen tur ned i byen var vi tilbage kl 22. Familien Jato var ved at gøre klar til deres aftensmad, da vi kom. Lyset slukkes og der skal være ro kl 23. Vi lagde os... Vågnede kort efter igen, da 2 efternølere ankom og pakkede ud i skæret fra flakkende pandelamper...

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: