Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 23

Vejen til Santiago.

Dag 23. El Acebo - Ponferrada. 16 km.

Onsdag 10.09.03
Dejligt at kunne sove længe. Helt til 7.30. Dagens korte distance gav ingen anledning til hastværk, så pakning og morgenmad foregik i astadigt tempo. Morgenmad i baren ved siden af. Store kopper kaffe og noget boccadillos agtig brød med tomat og tun, der først fik en tur i microovn...

Kl 9 var der afgang. Flot morgen. Blå, blå himmel og vindstille. 16-18 grader. Et lille stykke landevej, siden grusvej de 3,7 km til Riego de Ambrós. Hyggelig lille by.

Verdensmaleriet på vej til Molinaseca
Foto: Verdensmaleriet på vej til Molinaseca.

Caminoen gik videre ad en gammel smal sti, der førte nedenfor byen på siden af bjerget. Meget frodigt og idyllisk.

I dag går det nedad hele dagen. De næste små 5 km snor stien sig nedad på bjergsiden med en fornem udsigt.

Passerer et malet skilt, der viser byen Molinaseca og resten af verden. Skægt. Kort efter når vi frem til byen.

Molinaseca
Foto: Molinaseca.

Molinaseca er en flot og idyllisk 'bjergby'. Flotte bygninger. Huser foruden flere barer, restauranter, hostals og souvenir butikker også et refugie, der ligger ½ km videre ud af byen.

Det er en gammel kirke med plads til 28. Udenfor er der opstillet flere rækker telte til 'overflow'. Nogle køjesenge står også udenfor under et halvtag.

Ude af byen igen er der et kig ud over dalen med Ponferrada, målet for dagens tur. Ligger under en let dyne af os fra noget industri i byens udkant.

Langs landevejen, på fortov. Spredt bebyggelse på begge sider det meste af vejen. En del forladte vinmarker!? Lidt kedelig tur. Det er muligt at følge en grusvej gennem byen Campos, men i forhold til fortovet og landevejen, en omvej på omkring 1½ km i den efterhånden heftige varme. Fremme ved refugiet lidt i 14. Et pænt stort sted, der på skrift også byder velkommen på dansk. Tak.

Refugie gården i Ponferrada. 202 km til Santiago
Foto: Refugie gården i Ponferrada. 202 km til Santiago.

Frivillig donation. Omkring 180 pladser, der såmænd nok skal blive taget i brug. Her er mange allerede og flere dukkede op i løbet af eftermiddagen. En del kendte ansigter i blandt. Solen steger og temperaturen er 30 grader i skyggen, hvor de fleste befinder sig.

Snakkede bl.a. med de to unge japanske mænd, der fortalte, at de for første gang var i Europa. De slæber begge afsted med 20 kg hver i rygsækken, og den ene ligner en sherpa, som han 'æder' sig gennem terrænet. Et par muntre gutter, der har let til smil. De hygger sig gevaldigt.

Ponferrada. Castillo de los Templaros i baggrunden
Foto: Ponferrada. Castillo de los Templaros i baggrunden.

Ponferrada er splittet i to dele. En gammel og uspoleret del med den gamle tempelridder borg 'Castillo de los Templaros' og over broen en moderne og eksklusiv bydel.

Ud at spise ved aftentide, drysse lidt rundt og tilbage til refugiet der lukker, som de fleste andre, kl 22.30. Sidste del af den dejlige aften blev nydt udenfor i den hyggelige gårdhave.

202 km til Santiago står der på en sten. Altså 572 km tilbagelagt. Tidsplanen holder. Benene og fødderne holder også stadig, men skulderen gør ondt. Har heldigvis været forskånet for mange af de plager andre har haft og som flere her på stedet blev behandlet for. Vabler, men også muskel og lyskeskader.

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: