Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 29

Vejen til Santiago.

Dag 29. Portomarin - Palas de Rei. 23 km.

Tirsdag 16.09.03
Op kl 7. Der var ikke rigtig mulighed for morgentoilette, da der var run på de 2 toiletter. En del af de kåde unge mennesker fra i går sad på trappen og plejede vabler og prøvede at tvinge fødderne ned i strømper og sko. Morgenmad udendørs, vejret fint fint. 15-16 grader.

Portomarin - Palas de Rei. Gyvel og lyng
Foto: Portomarin - Palas de Rei. Gyvel og lyng.

Lidt i 8 var vi på vej ud af byen. Over en anden bro og op... i skoven.

På vej ud af byen passeredes 2 kæmpe store landbrug, som bestemt ikke lod danske noget tilbage at ønske. Udmærkede sig ved at være lugtfri. En kontrast til alle de mange gammeldags landbrug vi havde set tidligere.

Ad stien langs landevej, blomstrende lyng og gyvel.?. Og sådan fortsatte det hele dagen til Palas de Rei.

Med mange pilgrimme både foran og bagved. En del har gået langt, og mange der kun vandrer de sidste 100 km. Vi kommer gennem en del småbyer. Både i Hospital de la Cruz og i Eirexe er der refugie.

I Galicien er der km-sten for hver ½ km med angivelse af, hvor langt der er tilbage til Santiago, men de er ikke særlig nøjagtige og passer ikke helt med angivelserne på diverse kort og i bøger.

Refugiet i Palas de Rey
Foto: Refugiet i Palas de Rey.

Var fremme ved 13.30 tiden, hvor det efterhånden var blevet godt varmt at gå. Refugiet her i Palas de Rei har noget højere standard og hele 2 værter tog imod.

Faciliteterne er også klart bedre, så der blev badet og vasket tøj inden en velfortjent øl blev skyllet ned på den nærmeste bar.

Byen er hurtig overset, så der er ikke mange andre muligheder for at få tiden til at gå, end at hænge ud på en bar eller drysse lidt rundt og - hænge lidt ud på en anden bar. Snakke med de bekendte. Snakke om næste dags etape. Og apropos: Der er lige pludselig ikke så langt tilbage. 68 km godt og vel. Underligt...

Havde for nogle dage siden satset på at 'indtage' Santiago lørdag den 20, men det kan også blive allerede fredag - nu må vi se.

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: