Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 20

Vejen til Santiago.

Dag 20. Léon - Virgin del Camino - Hospital de Órbigo. (35,7 km) 21 km.

Søndag 07.09.03
Sædvanlig morgenpakken kl 6. Afsted kl 7. Havde besluttet at tage bussen. Vi mødte de andre ved stoppestedet på Plaza de Domingo og fandt en bar med morgenmad og kaffe.Kl 8.30 afsted med bussen mod Virgin del Camino i udkanten af León.

Det var kedelig 7 km, der blev sparet. Udenfor var det gråvejr og kun 15 grader. Passerede nogle af de andre, der gik og en i selskabet spurgte, om vi ikke også følte lidt dårlig samvittighed ved at være kørende, men Louise svarede tørt, at "hun følte sig smart"! Sådan følte jeg det også. Kedelig tur at gå og det absolut at skulle gå, må være for de rettroende.

I Virgin del Camino deler caminoen sig. Den ene rute går langs landevejen, den anden er fredelig, men 7 km længere. Landevejen blev valgt af de fleste. Det er søndag og der er ikke så meget trafik. Skulle dog lige fri af alle motorvejs udfletningerne.

Puente y Hospital de Órbigo
Foto: Broen, Puente y Hospital de Órbigo.

Landskabet er så småt ved at ændre karakter. Mere grønt, flere træer og forude begynder bjergene at tone frem. Solen er også kommet frem og med den også varme.

Blæsten er også kommet igen og nu lige imod os. Min skulder værker i kulden og gør ondt, som de andre dage, men stokken er god til at lindre.

Vi var fremme i Hospital de Órbigo kl godt 15. Nu er det er varmt. 30 grader. Imponerende entré til byen over den berømte bro.

Det kommunale refugie ligger dejligt i en skov et par km nedad en sidevej fra hovedgaden. Et ok sted, med bl.a. mulighed for et par to sengs rum. Der er også et privat refugie i byen, og det så bestemt hyggeligt ud, men var blevet fravalgt af Michelle, der dukkede op hos os.

Selskabet fra i morges er splittet op på de to refugier. Et par spanske mænd, også set før, overnatter også her.

Refugiet i Puente y Hospital de Órbigo
Foto: Refugiet i Puente y Hospital de Órbigo.

Vi sad i læ i refugiets lille hyggelige gårdhave, slappede af og lagde planer for resten af turen. Hvis - planen holder er vi i Santiago den 20.

Med dagens spring på 7 km og en besparelse på 7 mere ved at gå på landevejen, havde vi tibagelagt en distance på næsten 36 km i alt. Planen for de nærmeste dage blev dermed lidt lettere at tilrettelægge. Distance vs refugier. De to næste dage bliver på 26 km hver. Passer fint.

Ud at spise på en restaurant i byen. God mad og vin - og pris. Tilbage på refugiet va det bare at krybe til køjs. Kl var 22.30.

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: