Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 8

Vejen til Santiago.

Dag 8. Logroño - Nájera 29,1 km.

Tirsdag 26.08.03
En morgen som de andre. Afsted kvart i 6 efter en kop kaffe fra automaten i refugiet. Overskyet og ca 20 grader. En lidt kedelig vej ud af byen, selvom det ikke var industrikvarter, men en kæmpe park. Det var med noget stive ben. Frygtede lidt for den lange etape. Men efterhånden gik det bedre og bedre.

Gennem Parque de la Grajera, et reservat, hvor en ældre gut med stort gråt skæg stod og delte lidt småkager og vand ud. Man kunne også stemple pilgrimspasset. Der var et billede af gutten på pilgrimsrejse, et billede der dukkede op mange gange siden. Han må være en af de kendteste pilgrimme.

Navarrete forude efter ca 13 km
Foto: Navarrete forude efter ca 13 km.

Fra start var der 13 km til Navarrete før udsigten til mad for vi havde ikke provianteret i Logroño.

Kort før Navarrete lå ruinerne af et antikt refugie. Endelig Navarrete lidt over 10 og noget at spise. Tostadas og kaffe gange 2.

Vi havde overhalet brasserne, selvom de var startet en time før os, men nu dukkede de op igen mens vi nød kaffen.

Videre gik det og kort efter brød solen igennem. Temperaturen nu 25 grader. De næste 16 km til Nájera gik gennem landskab af hovedsagelig vin. Rioja.

På vej mod Nájera
Foto: På vej mod Nájera.

Den gamle tyske dame vi havde mødt de sidste par dage var stadig med og et stykke foran mod Nájera. Hun er godt oppe i årene, men kommer derud ad. Det er hendes camino nr 3. Imponerende.

Vi kom igennem et landskab, hvor der var rejst en masse varder. Varder overalt. Pilgrimme havde "ofret" ting og sager, der nu prydede nogle varder. Meget spøjst.

Ind på de sidste 6 km. Slemt med min skulder, til gengæld var gårsdagens ret dårlige fod nærmest kureret. Utroligt!

Den sidste del gik gennem endnu et industrikvarter. Det er kedeligt og virker endeløst. Endelig byen. Det kneb for første gang med at finde de gule pile. Fik dog vist rette vej af venlige folk. Indkvartering på refugiet lidt over kl 15. Frivillig donation.

Refugiet i Nájera
Foto: Refugiet i Nájera.

I dag var vi begge helt smadret og lagde os på sengen en times tid inden vi gik i byen for at spise. Var begge sultne oven på dagens tur.

Provianterede på vej tilbage til refugiet, hvor der nu var plads til at bade på tur i ro og mag.

Jeg måtte ty til en 'painkiller' for at holde min skulder ud. Føles som den hænger i laser.

Senere gik vi igen i byen og sad på et lille hyggeligt torv med en kold øl og nippede til oliven. Dejligt. Temperaturen 30 grader, skyfrit.

Der blev lukket og slukket kl 22.30 på refugiet, men jeg tror vi sov inden...

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: