Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 3

Vejen til Santiago.

Dag 3. Zubiri - Pamplona 22 km.

Torsdag 21.08.03
Dagen startede 6.30 ved lyden af andres pakken. Folk var ved at gøre sig klar og en del plejede allerede de første vabler med nål og tråd. En engelsk kvinde, i kondisko, brugte en hel pakke compeed... Vi har ingen problemer, heller ikke ømme ben.

Larrasoaña
Foto: Larrasoaña.

Det var overskyet og 17 grader, da vi startede ud på dagens tur kl 7 og ikke meget sol. Youghurten, vi købte i går aftes, blev indtaget tidlig på ruten.

Larrasoaña dukkede op efter de ventede 4-5 km. Pæn lille by og en udmærket café, hvor vi spiste morgenmad. Vi var ikke de eneste, der spiste her. Stadig ingen sol, men temperaturen er steget til 25 grader.

Det er faktisk en fin tur. Dejligt varieret landskab og ruten er fint skiltet. Både med de officielle med blå skilte og Ibskal, men også med gule pile på skilte, husmure, sten og kantstene. Noget af vejen fulgte ruten langdistance sporet GR65.

Noget af vejen fulgte ruten langdistance sporet GR65
Foto: Noget af vejen fulgte ruten langdistance sporet GR65.

Efter godt 12 km nåede vi frem til Trinidad de Arre, som vel må betegnes som en forstad til Pamplona, kun 4-5 km væk.

Caminoen går tværs gennem byen. Vi fandt et sted, hvor vi spiste lidt frokost, tapas og cola, inden vi tog hul på sidste del til Pamplona, hvortil vi nåede kl ca 14.

Katedralen og borgmurene var det første der spottedes på afstand. Det var blevet en del varmere, lidt mere sol og temperaturen var nu 28-29 grader.

Refugiet ligger i udkanten af byen, på vej ud igen, og da vi skulle på posthuset i midtbyen og hente poste restante pakken med liggeundelag, trangia og lommeknive besluttede vi at overnatte på hostal. Gennem Info kontoret fandt vi et lille hummer på fjerde sal i city for 23 euro. Lidt lousy. En vakkelvoren seng, lokum og bad på gangen, som også har set bedre tider. Men trods alt en seng og lidt privatliv.

Pamplona. Katedralen og borgmurene var det første der spottedes
Foto: Pamplona. Katedralen og borgmurene var det første der spottedes.

Vi fandt posthuset og vores poste restante gear var ankommet. Så skulle vi være bedre rustet. Manglende liggeunderlag bliver kke mere et problem og med Trangiaen er der mulighed for at lave lidt varmt uden at være afhængig af om der er plads ved kogepladerne. - Til gengæld fik vi lige lidt mere at slæbe på... Sprit til kogeapparatet indkøbt på nærmeste Farmacia.

Så dryssede vi rundt og kiggede lidt på Pamplona, fik lidt at spise og drikke. Vi fik stemplet vores pas på Ærkebispens Kontor. Vi opholdt os på 'Plaza de Castillo' ganske tæt på, så på vej tilbage til vore logi fik vi det ordnet.

Vi gik ud igen ved 19 tiden og satte os på en pladserne vi havde fundet tidligere og drak en øl inden maden. I nærheden havde vi udset os en lille restaurant, hvor vi ville indtage aftensmaden. Da vi så nåede frem havde den lukket... Så var tiden pludselig meget knap, hvis vi skulle til at finde en anden, spise og nå tilbage inden kl 22, hvor der blev låst...

Klokken var snart 21 og nu var der pludselig rigtig mange menneker i gader og stræder og på pladserne. Det er først nu spanierne går ud at spise. Ikke noget under at vores værtinde lukker kl 22. Hun skal vel også ud at spise?! Vi endte med lidt Tapas i den store park, hvor der masser af steder man kan småspise.

Tilbage på hummeret blev disse linier skrevet...

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: