Du er her > Start > Bulgarien > Rila bjergene

Vandring i Bulgarien. Vandreture i Rila bjergene.

Rila bjergene.

Om Rila bjergene står der i bøger, at det er "høje stejle toppe og dybe gletscher dale". Der er over 100 toppe over 2000 m og Bulgariens højeste top findes her. Musala er 2925 moh. Der er langt over 100 bjergsøer, hvor godt halvdelen kan dateres tilbage til istiden.

En meget stor del af bjergene - over 80000 ha - er ligesom i Pirin beskyttet af nationalpark. Rila Nationalpark er Bulgariens største og er et af de største beskyttede områder i Europa.

Over 2/3 af parken er skov areal. Det er især rødgran, ædelgran og Makedonsk fyr. Der vokser et væld af planter, hvoraf mange sjældne og fredede og der findes et meget rigt dyreliv.
Læs mere på parkens officielle hjemmeside: Rila Nationalpark
Bulgarien. Rila bjergene
Foto: Bulgarien. Rila bjergene.

Indenfor parkens område findes 178 hytter med tilsammen 1500 senge. Det er kun tilladt at blive en overnatning. Der arbejdes til stadighed på at oprette kortfristede opholdssteder, hvor camping og bål er tilladt efter stramme regler, der blandt andet bestemmer antallet af telte.

Der er mange afmærkede vandreture i bjergene og desuden er der udviklet specielle ruter for ekstrem-sports udøvere og mountainbikere. En speciel tur for botanik elskere er blandt de nyeste tiltag.

Bulgarien. Rila bjergene
Foto: Bulgarien. Rila bjergene.
Parken har nogle af de primære drikkevandsresourcer for både lokalområderne og resten af landet og de tre største floder i Bulgarien, Iskar, Mesta og Marica, har deres udspring i Rila Nationalpark.

En af Bulgariens helt store seværdigheder er Rila klostret der ligger godt gemt i bjergene ca 30 km sydvest for Borovec - i fugleflugt. Turen skulle kunne vandres på 3-4 dage med overnatning i hytter.

til top
oprettet juli 2005 - opdateret: 14-02-2013