Du er her > vandreture start > Spanien > Tenerife

Vandring i Spanien på de Canariske øer. Vandreture på Tenerife.

Tenerife

En af de syv Canariske øer, kendt som meget turistpræget, men med gode muligheder for vandreture i en storslået og særpræget natur, hvis man vil lidt væk fra turistracet.

På Tenerife kan man opleve mangeartede landskaber. På øens nordside, der ofte er dækket af skyer, er der frodige dale og laurbærskove i de fugtige højder. I den sydlige del med mere sol er det halvørken.
Los Christianos
Foto: Los Christianos.

På sydkysten, med de store feriebyer, er der ikke langt til gode vandreture i naturen, og op langs vestkysten er der et par 'barrancos' - kløfter - der er interessante. Barranco de Masca og ikke mindst 'Helvedes kløften' Barranco del Infierno, som efter sigende skulle være den smukkeste på Tenerife.

Og så er der jo Pico de Teide. Spaniens højeste bjerg på 3817 m.o.h. i vulkankrateret Las Cañadas. Det er National park område, og meget besøgt. Det meste koncentreret om kabelbanen, der bringer turisterne op til 3500 m.

- Det er muligt at søge om lov til at komme de sidste 200 meter op til toppen Pico del Teide og udvide besøget med overnatning i en hytte i 3200 m og så vandre i terrænet. Der skal bestilles plads i hytten.
Nogle praktiske informationer om dette er samlet under links og hints, hvor der også er sidste nye (2013) om tilladelser til Teide.

Men det kneb med at finde brugbare kort. Ingen der er deltaljerede nok.
Det lykkedes dog at få skaffet et udmærket lille hæfte, 'Vandring i Arona' - Municipal Guide to country walks - der beskrev flere ruter af passende beskaffenhed i netop vort område, - småture på 3-8 km. Nogle sammenhængende og i forlængelse af hinanden, så man kunne fortsætte, hvis man lystede.
Her beskrivelse af 2 ture slået sammen. Fra Las Galletas til Los Christianos.

Vores tur var ikke særlig forberedt, da det var en "last minute" rejse. Men rygsækken blev pakket og teltet kom med. Det var jo oplagt at vandre i området omkring Spaniens højeste bjerg El teide, og et besøg på La Gomera blev hurtigt lagt ind i de sparsomme planer.

Det blev til flere gode vandreture og oplevelser af forskellig art. Overnatning i en hytte på El Teide, i telt på La Gomera og vandreture i lokalområdet, hvor vi boede i Golf del Sur. Ikke noget særlig spændende sted, pænt, bevares, det samme kan siges om Los Christianos.
Los Christianos
Foto: Det er gået op i en højere enhed for Netto i Los Christianos...
Hvis man vil væk fra det turistprægede behøver man ikke tage særlig langt, før landskabet tager over. Og det er let at komme omkring på øen. Gode busforbindelser til og fra Los Christianos og Play de la Americas.

Under redigeringen var jeg i arkivet efter fotos og noter og stødte på dette foto, taget mens vi ventede på bussen i Los Christianos. Man kan vel sige, at det er gået op i en højere enhed for Netto...

til top

oprettet april 2001 - webmaster: erik petersen - opdateret: 11-02-2014