Du er her > Start > Sverige

Vandring i Sverige.

Vandreture i Skåne.

Jeg betragtede tidligere Skåne som min baghave. Ideel til en forlænget weekend og de korte ture væk fra stenbroen. Det tog heller ikke lang tid at komme dertil og, det kostede ikke nogen herregård.

Jeg trådte mine første vandrestøvler til på de ture. Med telt, proviant, et kort over Leden og et åbent sind. Jeg nød den pragtfulde natur og stilheden. Den var så intenst og anderledes end jeg tidligere havde oplevet.
Bålplads på Skåneleden
Foto: Bålplads på Skåneleden

Det er efterhånden mange år siden nu. Min "baghave" blev udvidet betragteligt gennem de følgende år, men aktiviteterne på Skåneleden var med til skabe grunden til de mange vandreture, jeg siden har været på.

Da jeg startede sitet om Sverige, havde jeg en idé om at trekke mere i Sverige, men det blev altså ikke til mere end Skåne - indtil videre. Tiden går, vandrestierne består og det gør disse ture også, til fri inspiration.

Skåneleden og sitet skaneleden.org har også udviklet sig gennem årene, så mine tidligere informationer om samme er ikke relevante mere.

Selve leden er blevet mere udbredt med flere stier, og sitet er moderne med alle tænkelige informationer, kort og gpx filer til GPS.

Juli 2004
Seneste lille smut tur:

Kullen, eller Kullaberg, små 30 km nord for Helsingborg, blev besøgt i "regntiden" i juli måned. Et impulsivt udslag af trangen til at komme lidt væk, se noget andet og få noget frisk luft. 3 dage til rådighed. Teltet var i Sydfrankrig til bedre vejr, så der blev søgt på hytter og vandrehjem. Valget faldt på et vandrehjem lidt udenfor Höganäs på vejen mod Kullen ca 8 km længere ude. 2 hele dage til vandring i det fri. Den ene i heldagsregn, den anden i strålende sol. Det danske sommervejr er stort set også det skånske.

Til top

oprettet marts 2001 - webmaster: erik petersen - opdateret: 18-01-2014