Fjällräven
Du er her > Start > Mit udstyr til vandreture > Telte

Mit udstyr til vandreture, trekking og hiking.

Telte.

Telte til outdoor, vandring og trekking bliver lettere og mere tekniske som årene går. Der er langt fra min fars gamle spejdertelt af lærred til vor dages telte.

Vi har efterhånden haft nogle stykker, som vi har slæbt med os rundt omkring på vandre- og cykelture.

Et Tatonga 2 personers tunneltelt, Fjällräven et lille lavt 2 personers, Vaude Hogan Ultralight 2 personer og senest et Black Diamond 2 personers "indianertelt".
Indianerteltet Foto: "Indianerteltet" Black Diamond.

Vaude Hogan Ultralight i det danske sommerland Foto: Vaude Hogan Ultralight i det danske sommerland. Tatonga og Fjällräven vejer for meget efter min smag og der er ikke plads nok til 2 rygsække indenfor.

Black Diamomnd har plads, også til loftet, men vejer meget og egner sig ikke til regnvejr. På grund af de skrå vægge regner det ind, når man skal igennem åbningen.

Vaude Hogan Ultralight vejer næsten ingenting, men har kun lige plads til 2 personer og slet ingen bagage. Jeg bruger det når jeg er af sted alene.

Råd til valg af telt:
Hvis teltet skal bruges i Nordeuropa er det selvfølgelig vigtigt, at det er helt regntæt. Her er det afgørende, at vandsøjletrykket er højt. Der er meget stor forskel på teltene. Nogle producenter hævder at det regntæt ved 1200 mm, men det holder ikke under slagregn eller dagsregn for den sags skyld. Jeg ville ikke gå under 3000 mm, hvis jeg skulle købe i dag.

En anden, lidt overset faktor er, hvor meget kan der trykkes i bunden uden gennemsivning? Det er ikke alle producenter, der opgiver tal for dette. Det er dog mindst lige så vigtigt og her bør vandsøjletrykket typisk være 6000-8000 mm.

Skal teltet bruges i Sydeuropa kan man stortset se bortset fra vandsøjletryk. Her det overvejende ventilations muligheder, der bør tjekkes grundigt. Kan inder- og ydertelt f.eks sættes op særskilt? Vores Fjällräven er fint til syden, da det kan åbnes helt i begge ender.

Et af de bedre råd er, at kende sit behov og ellers undersøge markedet. Der er tusindvis af artikler og gode råd på internettet, som foruden at gøre én forvirret faktisk også gør en klogere, når man får sorteret lidt i informationerne.

Til top

oprettet marts 2001 - opdateret: 14-12-2012