Du er her > Start > Danmark

Vandring i Danmark. Vandreture på Sjælland og Bornholm.

Danmark.

Der etableres stadig nye vandreruter og overnatningsmuligheder overalt i landet. Lokale ildsjæle genopdager og genetablerer gamle stier og veje, der før bandt de små samfund sammen, til glæde for flere end blot de lokale.

Længere sammenhængende ruter, der strækker sig over flere etaper, har gjort det muligt også at overnatte på forskellig vis undervejs.

Hærvejen, den danske camino, er nok bedste eksempel. Mulighederne for at overnatte, bliver til stadighed bedre.

Med oprettelsen af deciderede herberger langs ruten, begynder det også at ligne noget man kender fra Vejen til Santiago, hvilket er tilsigtet.
Pilgrimsrute
Foto: Pilgrimsrute.

Foreningen af Danske Santiagopilgrimme gør et stort arbejde med at markere pilgrimsruter i Danmark, kaldet 'Den danske Pilgrimsrute'.

Ruterne bliver afmærket med de kendte gule pile og muslingeskallen, Sct Jakobsskallen. Samtidig bliver de gps markeret og gpx filerne kan downloades fra kortsiden Waymarked Trails | hiking.waymarkedtrails.org.

På foreningens hjemmeside kan man downloade rutebeskrivelser og kort i pdf format og læse mere om sti-arbejdet og hvad det går ud på.

Fra en af Bornholms kyststier
Foto: Fra en af Bornholms kyststier.
Bornholm rundt er et godt eksempel på, hvordan gamle, mere eller mindre eksisterende sti systemer, genopdages og relanceres som vandreruter.

'Bornholm Rundt' er også lanceret som 'Bornholms Kyststier' og er også at finde på en gratis app, der hele tiden udvikles.

Frits Ahlefeldt, kunstneren og manden bag, står også for sitet vandreruter.dk der alene pga sine akvareller er et besøg værd.

Sjællandsleden har en hjemmeside, der på glimrende vis samler flere nyttige tiltag, der tilmed virker. Det interaktive kort med vandreruter på kryds og tværs af Sjælland åbner for et nærmest utal af muligheder. Ja faktisk - "mere end 600 km vandreoplevelser på Sjælland og Møn"!

På sitet er der udover det aktive kort også flere andre services som f.eks. en personlig turguide. På kortet kan også ses forskellige overnatnings muligheder efter eget valg.

Til topoprettet juni 2006 - webmaster: erik petersen - opdateret: 13-06-2016