Du er her > Start > Danmark

Vandring i Danmark. Vandreture i Jylland, på Sjælland og Bornholm.

Danmark som vandreland

er begyndt at tage form af noget større. Erkendelsen af tidens trend har gjort, at der mange steder etableres nye, både vandre- og cykelruter og overnatningsmuligheder.

Der bliver stadig flere naturlejrpladser og primitive overnatnings pladser. En vandretur over flere dage uden for meget indblanding af den omliggende civilisation kan nu bedre arrangeres.

Det er blevet muligt at trekke over længere afstande qua Nordsøvandreruten, The North Sea Trail, hvoraf en lille del er skilt ud som Sjællandsleden og med åbningen af projekt Hærvejen har vi også fået en længere sammenhængende rute, en dansk Camino.
Fra Bornholm
Foto: Fra Bornholm.

Bornholm rundt er et godt eksempel på, hvordan gamle, mere eller mindre eksisterende sti systemer, genopdages og relanceres som vandreruter. 'Bornholm Rundt' er også lanceret som 'Bornholms Kyststier', men er samme sag blot i nyere og ældre version. Bornholms Kyststier er også at finde på en gratis app, der godt nok ikke har alle etaper med.

At informationer om vandreruter så gøres tilgængeligt på en så inspirerende måde, som tilfældet er med Bornholm Rundt - sitet er et kunst-eksperiment - er måske ikke normen for hjemmesider om emnet, men ikke desto mindre er netop flere af de officielle hjemmesider med omtalte vandreture efterhånden blevet rigtig gode.

Hærvejen.dk er en super informativ side med bl.a. interaktive kort. En guldgrube af informationer om den nuværende og tidligere hærvej. Alt hvad man ønsker at vide synes at være samlet her, så turen kan forberes i detaljer hjemme i lænestolen.

Sjællandsleden er også en hjemmeside, der på glimrende vis samler flere nyttige tiltag, der tilmed virker. Fra den spæde start med kun stierne langs kysten fra Nordsøruten, er den nu udbygget til det meste af Sjælland. Det interaktive kort med vandreruter på kryds og tværs af Sjælland åbner for et nærmest utal af muligheder. Ja faktisk "mere end 600 km vandreoplevelser på Sjælland og Møn"! På sitet er der udover det aktive kort også flere andre services som f.eks. en personlig turguide. På kortet kan også ses forskellige overnatnings muligheder efter eget valg.

De samme gode ting kan desværre ikke siges om sitet North Sea Trail, Nordsøvandreruten der virker lidt dødt. Det fungerer ikke særlig godt. Allerede på startsiden støder man på døde links og det ser for mig ikke ud til at der opdateres.

Til top
oprettet juni 2006 - webmaster: erik petersen - opdateret: 13-10-2012