Menu:
Spindleruv Mlyn
Spindleruv Mlyn
>> Vintertur

Labska Bouda
> Labska Bouda

Lucni Bouda
> Lucni Bouda

Krokonose skiltning

Du er her > Start > Tjekkiet, Spindleruv Mlyn

Vandreture i Tjekkiet. Vandring i Krkonose Nationalparken.

Spindleruv Mlyn.

Spindleruv Mlyn ligger i 700 - 1300 m.o.h. i Krkonose Nationalparken, ca 130 km nordøst for Prag.

Nationalparken er delt op i 4 dele:
Predni Labska, Labska, Bedrichov and Svaty Petr.

Det er her floden Dolsky løber sammen med Elben, der har sit udspring i Krkonose i en højde af 1386 m.o.h., inden den, efter godt 1200 km, løber ud i Nordsøen.
Spindleruv Mlyn og den hvide bro
Foto: Spindleruv Mlyn og den hvide bro.

Der bor godt 1300 mennesker i Spindleruv, men især om vinteren øges antallet til omkring 15000. Det er det mest populære skisportssted i Tjekkiet og er også kendt af en del danskere. Her findes endog en dansk skiskole. De to mest populære skiarealer er Medvedin og Svaty Petr med rigtig gode forhold for både begyndere og øvede.
Se lidt vintertur

Indgang til Krkonose Nationalpark
Foto: Indgang til Krkonose Nationalpark.
Om sommeren forvandles det til et fantastisk vandreområde. Et velafmærket stisystem gør det let at færdes i de smukke omgivelser. Også for mountainbike folket er det et godt sted.

Krkonose (de store bjerge) er en del af Sudeterne i det nordøstlige Bøhmen op til den polske grænse. To trediedele af bjergene ligger i Tjekkiet, resten i Polen. Det højeste punkt er Snezka, 1602 meter højt, der ligger på grænsen.

Vi gik en del ture, heraf to lange. Mod nord/nordvest til Labsksa Bouda og tilbage, godt 20 km og mod øst til den polske grænse ved Lucni Bouda, en tur på omkring 16 km inden vi var tilbage.

Der er masser af hoteller og pensionater spredt i landskabet.

I byen er der bank, posthus, vekselkontorer, plastikkortautomater, supermarked, sports og tøjbutikker, et infocenter og en del hyggelige restauranter.

Caféer, barer og et diskotek findes også og om vinteren er der flere hyggelige "afterski" steder.
Spindleruv Mlyn
Foto: Spindleruv Mlyn.

Spindleruv Mlyn
Foto: Spindleruv Mlyn.
Der er udlejning af diverse udstyr bl.a. ski og mountainbikes.

Fra busstationen er der gode busforbindelser til omkringliggende byer og til Prag, og det er billigt. Taxi'er er der også.

De fleste priser skal deles med 4, så der er en del at spare på mange ting. Vandrekort over området eksempelvis. Det kan slet ikke betale sig at købe hjemmefra.

Det var en vintertur i januar, der gav inspiration til endnu et besøg her i foråret for at vandre. Den billigste måde at komme dertil på, var en 8 dages bustur med Sunny Tours, der nu er gået konkurs for Gud ved hvilken gang. Hotel og ½ pension for 1400 kr. Hotel Horni Prammen er 2 stjernet, helt fint til mig, og ligger ovenfor byen med en fin udsigt over dalen.

Til top
oprettet maj 2003 - webmaster: erik petersen - opdateret: 15-01-2016