Du er her > Start > Tyskland

Vandring i Bayern. Vandreture i Berchtesgadenland ved Königssee.

Tyskland.

Min vandrefælle og jeg har nu forsøgt os med telt og Sydtyskland to gange og det har begge gange været en blandet fornøjelse, vejrmæssigt set. Det har ikke været sydtyskerne, og dermed os, venligt stemt og vi vandrede i nogle meget våde perioder, men de dage det var muligt, fik vi vandret nogle dejlige ture i de sydtyske bjerg landskaber.

Sommeren 2007 var vi på en tur med telt i Kleinwalsertall og boede på en campingplads ved byen Oberstdorff. Meget blandet vejr. Dage med heftig regn, men også nogle absolut dejlige vandredage.

I år havde vi planlagt at vandre godt 10 dage i området ved Berchtesgadenland Nationalpark ved Königssee i det sydligste Tyskland, på grænsen til Østrig. Vi havde taget teltet med og boede på den ene af de 2 campingpladser, der ligger i området.
Tyskland. Udsigt til Königssee fra Jenner [Klik for et større billede]
Foto: Udsigt til Königssee fra Jenner.

Men vi var ikke heldige med vejret, så opholdet blev halveret. Efter 3 dage med vandreture i bjergene var det slut med det gode vejr. I stedet blev det regn og tordenbyger, og til sidst bare silende regn.

Det meget våde vejr lagde naturligvis en dæmper på aktiviteterne. Vi kunne ikke tillade os at blive alt for våde, for vi havde ikke rigtig mulighed for at tørre tøj. Der var ingen hjælp at hente i vejrudsigten og 5-dags prognosen var decideret deprimerende - så vi besluttede at smutte igen....

Schonau am Konigssee. Hotel Schiffmeister [Klik for et større billede]
Foto: Schönau am Königssee. Hotel Schiffmeister.
Godt vandre område.
Kan man være heldig at ramme en periode med godt vejr, så indbyder begge områder bestemt til mange gode vandreture. Man kan vandre op i bjergene fra bunden eller man kan tage liftsystemerne i brug og spare krudtet til man er oppe i højderne.

Der findes mange rabatordninger til liftene, også kombineret med busser og andre fritids- og kulturelle tilbud, så det kan med fordel tjekkes ud. Info butikkerne er klar med vejledning og salg.

Tyskernes effektivitet skinner igennem på alle områder. Gode informationer, god skiltning og velordnede forhold i det hele taget. Rent og pænt.

Men vejret er de ikke gode til og med udsigt til meget mere regn de næste 5 dage opgav vi og stak af - en uge før beregnet. Ikke hjem, men sydpå. Om på den anden side af Alperne, hvor solen skinner.

til top

oprettet juli 2008 - webmaster: erik petersen - opdateret: 11-07-2013