Du er her > Start > Trekking i Nepal > Nepal 2007 > Hviledag i Tatopani

Vandring i Nepal. Trekking i Annapurna regionen.

Hviledag i Tatopani.

Der havde været lidt vrøvl med fordelingen af værelserne i går eftermiddags pga overbooking og der blev luftet lidt utilfredshed blandt de, der blev henvist til et logi på den anden side af gaden. Det var dog med lovning om, at flytte over i lodgen i dag til morgen.

Vi var blandt de udvalgte, men var godt tilfredse. En ren seng, tag over hovedet, toilet på gangen, krydrede dufte fra stue etagen, et vindue ud til gaden. Godt nok til mig. Og jeg sov som en sten og mine knæ fik god tiltrængt hvile, hjulpet lidt på vej med en lille hvid ibrofen tablet.
Nepal. Tatopani. Dhaulagiri Lodge [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Tatopani. Dhaulagiri Lodge.

Nepal. Tatopani. Udsigt til Nilgiri South [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Tatopani. Udsigt til Nilgiri South.
Vågnede igen tidligt. Til en flot dag. Klart vejr og lys i horisonten, men solen var ikke i spil. Der ville gå endnu nogle timer før den ville komme frem over de høje bjerge, der skærmer Tatopani mod øst.

Efter en god gang morgenmad - uden havregrød, blev der flyttet fra den anden side af gaden til lodgen. Det var absolut til det bedre. Fine forhold fik vi, med toilet og bad på værelset. Godt nok ingen varmt vand til badet, man kan ikke få alt, men vi fik en flot udsigt til Nilgiri South (6839 m).

Der havde været problemer med fugt, ja nærmere vand, i en af de små hytter, nogle fra selskabet var blevet indkvarteret i. Men de var nu også blevet løst.

Dhaulagiri Lodge har, foruden værelser i hovedbygningen, en del hytter og en større, nyere, 2 etagers bygning med værelser, der ligger i en stor frodig have.

Der var frit slag i dag og vi valgte at slappe af med en slentre tur gennem byen og et lille stykke ud ad vejen, der fører mod nord.
Nepal. Vejen ud af Tatopani [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Vejen ud af Tatopani.

Nepal. Tatopani. Hellig mand på vandring langs Kali Gandhaki [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Tatopani. Hellig mand på vandring langs Kali Gandhaki.
Vejen fører i første omgang til den lille by Dana, men fortsætter helt til Jomsom. En lille "fire bande" fra gruppen, havde planlagt en dagstur og drog ud på turen til Dana og et stykke videre deruda'.

Vi nøjedes med den lille slentre tur og nød at lufte tæerne i sandaler. Vi fik kigget lidt på det dagligliv, der udspillede sig i og omkring byen og vejen. Der var trafik i begge retninger. Æselkaravaner og gående med eller uden byrder. Børn, unge, gamle og enkelte hellige mænd.

Spiste en god frokost på Hotel Himalaya's tagterrasse i strålende solskin med udkig til byens tage og det mægtige Nilgiri bjerg. Perfekt.

I Tatopani er der mulighed for at bade i varme kilder og det skulle da prøves. Vi betalte nogle få Rupees for at få lov at stige ned idet meget varme vand (omkring 40 grader C).

Der var servering af kolde drikke og nogle få sad i badene og drak øl. Det havde jeg nu ikke lyst til. Blev lidt små svimmel bare af at sidde der.
Nepal. Tatopani. Æselkaravane i gaden [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Tatopani. Æselkaravane i gaden.

Nepal. Tatopani. Bistader på gavlen af et hus [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Tatopani. Bistader på gavlen af et hus.
Efter de varme kilder var det op til lodgen igen, hvor vi havde bestilt massage. Se, det var godt nok perfekt.

Resten af eftermiddagen blev tilbragt foran lodgen i hyggeligt selskab med de andre.

Det var dagen, hvor der blev skrevet postkort til familie og venner. Postkassen hang højt under tagskægget på et hus i gaden og blev tømt, bedyrede en handlende, en gang om dagen og posten bragt videre med en æsel transport.

Vi havde vasket og hængt tøj og sokker til tørre i formiddags og det nåede faktisk at tørre, selvom vi havde haft vores tvivl.

På grund af Tatopanis beliggenhed i kløften er der ikke mange timer med sol, men den har til gengæld været fremme hele tiden.

Efter det sædvanlige valg mellem 3 menuer var der så aftensmad kl 19. Under maden forsvandt elektriciteten og der blev tændt stearinlys og olielamper inden lodgens egen generator tog over.
Nepal. Tatopani. Tørretøj på lodgen [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Tatopani. Tørretøj på lodgen.

Tatopani. Aftenstemning i Dhaulagiri Lodge [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Tatopani. Aftenstemning i Dhaulagiri Lodge.
En kort briefing om morgendagens vandrerute tilbage gennem Kali Gandaki kløften og op til landsbyen Chitre i 2390 m. Godt 1200 m opad.

De fleste gjorde som vi, takkede af for i dag og trak sig tilbage til de respektive logi. Vores"korthajer" blev dog siddende en stund endnu - "Det må da være muligt, at få skovlen under Christian!"

I lyset fra den nøgne pære, der hang ned fra loftet på værelset, blev der læst lidt inden det så var godnat.

Til top

Dag 3. Ghorepani- Tatopani | Dag 5. Tatopani - Chitre
november 2007 - webmaster: erik petersen - opdateret: 26-04-2016