Du er her > Start > Italien

Vandring og trekking i Italien.

Italien.

Første gang jeg besøgte Italien var i sommeren 2006, hvor jeg fik oplevet landet ad to omgange. I juli gik rejsen til Milano og videre til Courmayeur ved Mont Blanc og i september var det Toscana, Firenze og omegn, der stod på programmet.

Toscana [Sep. 2006]
Vi havde nogle måneder i forvejen købt flybilletter hos Sterling til Firenze, og det var udgangspunktet for den videre tilrettelæggelse af turen.

Toscana
Foto: Toscana.
Vi ville kun bruge et par dage i Firenze så vi undersøgte, hvad der bød sig af muligheder for vandring og fandt, at de to bjergkæder, Appeninerne og Alpi Apuane, lød som det mest spændende.

Som base for turen faldt valget på byen Castelnuovo di Garfagnana, omkring 100 km nordvest for Firence i dalen Garfagnana mellem de to bjergkæder. Det var nemlig den letteste at komme til med de offentlige.

Vi landede i Firenze midt på formiddagen og tog videre lidt over middag med tog til Castelnuovo.

Vi havde booket 2 overnatninger via e-mail, Bed & Breakfast, i Castelnuovo og håbede så, at få arrangeret et trek på 4-5 dage i bjergene. Det lykkedes ved hjælp af turistkontoret i Castelnuovo og vi tog på et dejligt 4 dages trek i Alpi Apuane med overnatning i bl.a. refugier.

Tilbage fra trekket blev vi endnu et par dage i Castelnuovo inden rejsen igen gik til Firenze, hvor vi havde lejet et telt på en campingplads ved Michelangelo pladsen.

Mont Blanc massivet [Juli 2006]
rummer et utal af muligheder for vandring og er for mange vandrefolk et yndet mål, men for mig var det helt nyt og ubetrådt land. Vi opholdt os i den italienske del af Mont Blanc og det blev en fantastisk oplevelse.

Foruden den kendte vandretur "Tour de Mont Blanc" - også kendt som TMB - der går hele vejen rundt om bjerget, findes der rige muligheder for at tilfredsstille næsten alle ønsker om korte og lange vandreture i fantastiske kulisser.

Courmayeur, en lille hyggelige by ved 'foden' af Mont Blanc, skisportssted om vinteren og vandre- og bjergklatre sted om sommeren, og sikkert en del danskere bekendt, blev vores udgangspunkt for nogle dejlige vandredage med dagsture i bjergene.

Vi havde hjemmefra orienteret os over internettet og transport til og fra, som flyrejsen tur/retur Milano med Sterling.dk og toget fra Milano til Aosta, blev ordnet hjemmefra.

Foto: Courmayeur.

Valget af campingplads var til gengæld lidt tilfældigt. Vi fandt 3 i Val Veny og 2 i Val Ferret på nettet, og de ligger alle omkring 5-6 km fra Courmayeur, nogenlunde samme priser, men fra denne kom der svar på en forespørgsel vi sendte dem med e-mail.

Camping Monte Bianco La Sorgente
Foto: Camping Monte Bianco "La Sorgente".
Så vi slog teltet op og havde fast base på Camping Monte Bianco "La Sorgente" der ligger i Peuterey i Val Veny dalen i 1500 meters højde. Teltet slog vi op kun 50 m fra bjergsiden, der strækker sig op i 2928 m.o.h.

Vi har set de andre pladser, dog kun udefra, men syntes at denne var bedst egnet til vores behov, ikke mindst p.g.a. den lidt tilbagetrukne beliggenhed, væk fra den til tider ret så befærdede landevej op til udflugtsstederne.

Vi vandrede mest i bjergene omkring Val Veny, men gik også nogle ture i bjergene i Val Ferret, den anden dal ved Cournayeur.

til top

oprettet juli 2006 - webmaster: erik petersen - opdateret: 28-01-2016