Du er her > Start > Cypern

Vandring på Cypern. Vandreture ved Ayia Napa.

Cypern.

Sol og varme - var ønsket og eneste mulighed for, med kort varsel, at opfylde det i oktober måned, var en 'last minute' charterferie. Det eneste, og billigste, vi kunne finde var uspecificeret. Så det blev lidt tilfældigt Cypern og, viste det sig, turistbyen Ayia Napa.

Ikke lige stedet, hvis vi selv kunne have valgt, men de 8 gode dage blev et udmærket eksempel på, at der kan findes interessante vandreture de fleste steder. Så, hvis man er på ferie i Agia Napa og trænger til andet end strand og vand, så er her lidt inspiration til at få rørt sig og opleve noget andet.

Cypern, Afrodites ø, indbyder til andet og mere end hvad man kan nå på en uges visit, og man kan selvfølgelig sagtens risikere at få lyst til mere.

For os drejede det sig om at få gået nogle vandreture, men de bedste muligheder lå tilsyneladende i og omkring Troodos bjergene og på den vestlige del af øen.

Vi fik logi i Ayia Napa, på den østlige del, og der var udbuddet noget begrænset, men vi fandt da et par gode vandreture.
Cypern. Konnos Bay [Klik for et større billede]
Foto: Cypern. Konnos Bay.

Den sydøstlige del, fra Larnaca til Ayia Napa, er godt plastret til med hoteller og ferielejligheder og vandreture kan let forblive til blot slentren op og nedad restaurations- og shopping gaderne, hvis man ikke søger væk.

Transport på Cypern.
Cypern.  Eman Buses er en af busoperatørerne [Klik for et større billede]
Foto: Eman Buses er en af busoperatørerne.
Man kan godt komme omkring med den kollektive trafik, der for Cyperns vedkommende består af buskørsel, udført af forskellige selskaber, men problemet er, at det kan være umuligt at komme til og fra, over længere afstande, på samme dag.

Det kan, eksempelvis, ikke lade sig gøre, at komme fra Ayia Napa til Troodos uden at overnatte et sted i bjergene. Dét, kan så godt lade sig gøre.
Læs mere her om buskørsel på Cypern.

Venstrekørsel.
Man kan selvfølgelig leje en bil og så kan man opleve det meste af øen på en uge.

Men, der er venstrekørsel på Cypern og, uanset det, kører de som i de andre Middelhavslande, ikke helt efter reglerne. Så man skal være om sig.

For mig er det ingen selvfølge at leje bil, og slet ikke til venstrekørsel, for at komme rundt. Jeg foretrækker, at køre med de lokale busser, hvor man kommer lidt tættere på det lokale.
Cypern. Vej skiltningen her lidt mangelfuld [Klik for et større billede]
Foto: Vej skiltningen her lidt mangelfuld.

Der kan også lejes diverse andre transportmidler. Motorcykler, scootere og almindelige trædecykler, bl.a. mountainbikes.

I Ayia Napa, og sikkert også andre lignende feriesteder, kan lejes forskellige cross lignende, helt åbne 4 hjuls køretøjer bygget af rør, som især er populære hos englændere i alle aldre.

til top


oprettet oktober 2008 - webmaster: erik petersen - opdateret: 02-02-2013