Du er her > Start > Bulgarien > Rila bjergene > Ture fra Borovec > Til Voivoda hytten

Vandring i Bulgarien. Vandreture i Rila bjergene.

Borovec - Voivoda hytten og tilbage.

Distance: Ca 12 km, 4-5 timer - kan sikkert godt gøres hurtigere.
Grad: En ubesværet tur. Ca 700 m opad, jævnt fordelt over de 6 km grusvej.
Udstyr: Godt fodtøj. Vandrestøvler er at anbefale. Der er flere steder, hvor vand driver over vejen.

Turen starter en halv km udenfor Borovec, men vores tur startede små 3 km før ved hytte byen Yagoda Villas. Turen blev så ialt på knap 20 km.
Bulgarien. Rila. Voivoda hytten
Foto: Bulgarien. Rila. Voivoda hytten.

Foran det store Hotel Zamokov står en træpæl med skilte der peger i forskellige retninger. Det er mål for vandreture - med tidsangivelse på nogle. Og det står også på engelsk. Længere ude i terrænet er det kun på bulgarsk.

Vi fulgte landevejen ½ km og drejede så til venstre. Den asfalterede vej førte op til et hotel og herefter var det grusvej der snoede sig opad gennem skoven. Kort efter start krydsede vejen en piste og gav en fin udsigt ned mod Borovec.

Bulgarien. Rila. På vej til Voivoda
Foto: Bulgarien. Rila. På vej til Voivoda.
Men ellers var det så som så med udsigt. Det var granskov. Meget høje grantræer. En tætbevokset underskov med masser af bregner. Små vandløb oppefra piblede frem mange steder.

Godt 1½ time efter starten i Borovec kom vi til en intermistisk lejrplads på et åbent stykke land. En hytte, bygget af grene, stod omgivet af borde og bænke med stor bålplads i midten. På behørig afstand var et lille toilet.

En halv times tid senere dukkede nogle træbygninger op. En husvogn stod foran på vejen sammen med en stor traktor. Der er en del skovhugst i området og vi formodede at det var en slags logi og værksted for skovarbejderne.

Kort efter kom vi til Rila Nationalpark grænsen. På vor højre side var der nu hyppigt små skilte der markerede territoriet.

Efter en time nåede vi frem til Hija Chakar Voivoda - Voivoda hytten. Den ligger flot på et lille åbent stykke land. Det er muligt at slå telt op, men der var nu ingen telte. Det virkede heller ikke som om der overhovedet var gæster, men stedet så nu ganske pænt ud.
Bulgarien. Rila. Hija Chakar Voivoda - Voivoda hytten
Foto: Bulgarien. Rila. Hija Chakar Voivoda - Voivoda hytten.

Samme vej tilbage. Det er altid dejligt at opleve landskabet set den anden vej.

til top
oprettet juli 2005 - opdateret: 14-02-2013