Du er her > Start > Bulgarien > Rejse og transport

Vandring i Bulgarien. Vandreture i Pirin- og Rila bjergene.

Rejse og transport.

Fra København til Sofia, til Dobriniste og Bansko i Pirin bjergene, til Borovets i Rila bjergene, til Sofia igen og videre til Nessebar ved Sortehavet - og tilbage til Sofia.

Vores Bulgarien tur startede med opholdet i Dobriniste og var det eneste planlagte hjemmefra. Turen gik med det tidlige søndags Lufthansa fly fra København via München til Sofia, hvor vi var fremme ved middagstid. Pris 2270 Dkr retur.

Vi havde fået arrangeret transport i bil med Hans, værten fra Voyno House, vores første overnatninger. Han hentede os i Sofia lufthavn og kørte os de 160 km til Dobriniste for 25 Euro.

Vi slap dermed for en lang og sen togtur, som var eneste transportform vi havde kunnet finde frem til hjemme fra pc'en på de tyske jernbaners pendant til DSB's Rejseplanen. Turen ville tage ca 8 timer med toget fra Sofia med et skifte undervejs.

Foto: Bulgarien. Den nye busstation i Sofia.

Først østpå, med retning mod Plovdiv, til byen Septembri, hvor vi skulle skifte til en smalsporet jernbane, der drejer sydvest og op i bjergene til Dobriniste.

Men inden da skulle der først findes en bus fra lufthavnen, der ligger et stykke udenfor byen, til busstationen i Sofia. Umuligt på forhånd. Alternativt en taxi, som er rimelig billig.

Der var heller ingen skiltning i lufthavnen om bus til Sofia city, men der kører faktisk en, fandt vi ud af, da vi stod og ventede på vores fly hjemad... Men hvornår og hvortil - Tjaee.

Der kører også busser fra Sofia mod Dobriniste og Bansko fandt vi ud af, men det var svært at finde frem til dem på den travle busstation, hvor det frie marked rigtig er slået igennem.

Vi var der for at finde en bus til Nessebar ved Sortehavet. Al skiltning, reklamer og køreplaner var dog stadig kun på bulgarsk og det fik vi ikke meget ud af. Som nylandede ville det være umuligt.

Det var i det hele taget svært at få info, da de meget få, der talte lidt engelsk ikke rigtig vidste noget.

Men der kappes og faldbydes busrejser til billige penge til destinationer indenlands og udenlands. Til Sortehavet, til Athen, Istanbul, Wien m.m.


Foto: Bulgarien. Busstationen i Samokov.
Der var ingen busplaner at finde på busstopstederne. Heller ikke på hverken bus- eller togstation i Bansko var der hjælp at hente.

De få informationer til de rejsende der fandtes var på bulgarsk. Ingen fra personalet, der ikke var særlig imødekommende, kunne ret meget engelsk.

Det eneste Info og turistkontor i Bansko skiltede med at have åbent hver dag ml. 15 og 18, men åbnede aldrig.

Det er billigt at køre i bus i Bulgarien. Det kostede ca. 10 Leva fra Samokov til Sofia og 16 Leva for en enkelt tur fra Sofia til Burgas. Også taxi priserne er til at betale. I Sofia og i bjergene kostede det 0.39 Leva pr. km fra kl. 6 til 22 og resten af tiden 0.45 Leva. Startgebyr 0.45 Leva. Ved Sortehavet var prisen, ikke uventet, en anelse højere.

Vi rejste fra Borovets via Samokov til Sofia og derfra videre med en bus til Burgas. Det var den nærmeste destination vi kunne finde på sortehavskysten ved byen Nessebar. Men det viste sig selvfølgelig senere, at det havde været muligt at køre direkte, hvis vi ellers havde kunnet læse de bulgarske skilte. Natbus fragtede os retur fra Nessebar til Sofia og kostede 24 Leva.

til top


www.db.de - tyske jernbaners pendant til DSB's Rejseplanen


oprettet juli 2005 - opdateret: 14-02-2013