Du er her > Start > Bulgarien > Pirin bjergene > Ture fra Dobriniste > Til Goce Delcev

Vandring i Bulgarien. Vandreture i Pirin bjergene.

Dobriniste - Goce Delcev - Dobriniste.

Bulgarien. Pirin. Hytten ved Goce Delcev
Foto: Bulgarien. Pirin. Hytten ved Goce Delcev.
Distance: 22 km. 5-6 timer.
Grad: Let og ubesværet ad lille asfalt og grusvej. Stiger ca. 500 m jævnt fordelt.
Udstyr: Alm. vandresko kan gøre det. Vi foretrak vores Teva sandaler. Vind/regnjakke pakket i dagtursrygsæk. Evt. solhat. Lidt proviant og vand.

Der kan måske købes mad og drikke i hytten ved Goce Delcev. Kaffe kan man da få, men ingen talte engelsk og der var ingen gæster.

Det er en fin tur til at starte bentøjet op på. En smuk tur igennem frodigt grønne områder. Det var sol og blå himmel og meget varmt da vi startede ud af Dobriniste. Kl var 10.

Fin ny asfalt det første stykke. Et sjældent syn. Grønne marker og nyttehaver på begge sider. Ikke noget særlig trafik.

Efter et par km skulle vi til at holde øje med et sted, hvor stien drejer væk til venstre fra vejen.

Vi var fortrøstningsfulde med hensyn til skiltning, da den havde været fin i starten, men vi fandt dog aldrig det spor. Og måske alligevel...
Bulgarien. Pirin. Fin ny asfalt, et sjældent syn
Foto: Bulgarien. Pirin. Fin ny asfalt, et sjældent syn.

En grusvej drejede af til venstre på et tidspunkt, som en af de eneste, men det var ikke til at se hvor den førte hen. Ingen skilte, ingen mærker. - Besluttede at holde os til vejen, som kun er et lille stykke længere. Det sidste stykke op til Goce Delcev følges de alligevel ad.


Foto: Bulgarien. Pirin. På vej mod Goce Delcev.
Halvvejs er det slut med den nye asfalt. Resten er vejen er store huller og sten. Godt man er til bens. De få biler der kører her skrumler afsted i zigzag mellem hullerne.

Bjergene er krøbet lidt tættere på og rejser sig på begge sider. Vi har det meste af tiden kunnet høre en lille flod på venstre hånd. Den plasker nu længere nede i kløften. Løvtræerne er så småt begyndt at forsvinde og gran og fyr tager over.

Et par km før målet slår vejen et knæk og her krydses den lille flod. Strømmen plasker ned gennem en lille frodig kløft, henover og under vejen. Tevaerne bader let.

Lige kort før målet lokkede et skilt om hotel og restaurant, os til at dreje fra til venstre i stedet for at gå lige ud.

Vi bevægede os lidt nedad grusvejen og kom kort efter til et hus. En stakkels vagthund fik et chok da vi entrede stedet midt i siestaen. Kræet smuttede og kom sig slet ikke, mens vi var der.

Der var nu ikke meget restaurant. To unge mennesker kom til syne og så lettere forvirret ud.
Bulgarien. Pirin. Et skilt lokker med hotel og restaurant
Foto: Bulgarien. Pirin. Et skilt lokker med hotel og restaurant.

Den unge mand kunne en smule engelsk og vi spurgte til lidt at spise og drikke og det lykkedes at få lidt salat at spise til colaen.

Bulgarien. Pirin. Det lille hotel på vej mod Goce Delcev
Foto: Bulgarien. Pirin. Det lille hotel på vej mod Goce Delcev.
Sad og betragtede stedet. Høns og ænder - og en enkelt kalkun, vraltede frit omkring. Den stakkels hund så ud til at trænge til psykologhjælp.

Huset lidt i forfald og det er ikke til at se om der drives lidt hotel.

Der er plads til at slå telt op, men det var svært at gøre sig forstålig, så vi blev ikke klar over om overnatning/teltning var mulig.

Den unge mand viste os et short cut resten af den korte vej til Goce Delcev ved at føre an. Vi sparede at gå tilbage op til landevejen.

Hytten ved Goce Delcev er medtaget og gammel. Det samme var de eneste mennesker på stedet og de snakkede kun bulgarsk. Kaffe fik vi dog. Interiøret er brunt, trist og mørkt. En gammel ovn står omtrent i midten og bruges som affaldsspand i øjeblikket. Til vinter skal der nok komme gang i den.

Udenfor ligger der små hytter der også har kendt bedre dage, men som trods alt ser okay ud. Det er sikkert stadig muligt at leje en sådan.

Der skulle være en plads til camping også, men den kunne vi ikke få øje på. Måske var der bare ingen telte i øjeblikket. Men der var plads, så det må være muligt. Til august, når bulgarerne selv holder ferie, skulle der være en del mennesker her i området.
Bulgarien. Pirin. Hytterne ved Goce Delcev
Foto: Bulgarien. Pirin. Hytterne ved Goce Delcev.

Så var der kun tilbage, at vende næsen hjemad. Samme rute retur... Vi var tilbage i Dobriniste ved 17 tiden, så vi brugte alt i alt 7 timer.

til top

oprettet juli 2005 - opdateret: 14-02-2013