Du er her > Start > Bulgarien > Pirin bjergene > Dobrinitse > Ture fra Dobriniste

Vandring i Bulgarien. Vandreture i Pirin bjergene.

Vandreture fra Dobrinitse.

Dobriniste var vores indgang til det bulgarske, men alle de praktiske detaljer tog vores tid. Især den obligatoriske registrering hos det lokale politi, som helt sikkert havde taget længere tid, hvis ikke Hans fra Voyno House havde hjulpet. Men også udforskning af lokal samfundet, finde ud af busplaner og skaffe et vandrekort gjorde, at der ikke blev tid til de helt store vandreture. De er der dog og ligger bare og venter...

2 gode ture blev det dog til:
Dobriniste - Goce Delcev - Dobriniste. og
Goce Delcev - Bezbog - Samodivski Vrah - Bezbog - Goce Delcev - Dobriniste.

Kortet over området angiver de afmærkede stier. Fra Dobriniste stikker et rødt mærket spor direkte syd og fortsætter forbi hytterne ved Goce Delcev og Bezbog op over bjergene mellem to toppe på hhv. 2730 moh. og 2668 moh. og videre på højderyggen til Pirin hytten der ligger i ca 1700 m højde. En strækning på omkring 33 km.

Ved Bezbog fører et grønt/gult mærket spor mod vest og forbinder sporene fra Bansko. Ad det spor kan man vandre rundt om bjerget med toppene Polezan (2861 moh.), Malak Polezan (2822 moh.) og Vojvodski Vrah (2761 moh.) til hytten ved Damjanica. Det skulle kunne klares på en dagstur.

Hvis man først er oppe ved hytterne og har mod på at bruge dem kan der planlægges en række meget spændende ture.
Bulgarien. Skilte i Pirin bjergene
Foto: Bulgarien. Skilte i Pirin bjergene.

Vi fik gået turen til Bezbog og lidt længere, men af to omgange. Første del fra Dobriniste til Goce Delcev og tilbage. Andel del fra Bezbog mod bjerget Samodivski Vrah og bjergsøerne ved dets fod. Det er her gult spor drejer mod vest. Turen til Goce delcev forgik i bil og derfra kørte vi i skiliften op til Bezbog. Tilbageturen gik til bens ad vejen til Dobriniste.


til top


oprettet juli 2005 - opdateret: 14-02-2013