Du er her > Start > Bulgarien > Pirin bjergene > Dobriniste

Vandring i Bulgarien. Vandreture i Pirin bjergene.

Dobriniste.

Dobriniste er en lille landsby, der ligger i en højde af ca 900 m.o.h. små 7 km sydøst for byen Bansko, og er kendt for sine mineral kilder og bade. Landsbyen har tidligere været stedet for spabade resort i Pirin.

17 kilder med temperaturer fra 30 til 46 grader. Vandet er rigt på sølv ioner og skulle kunne helbrede alskens sygdomme - sygdomme i nervesystemet, huden, nyrerne, leveren, gallen osv. Engang badede romerne her i timevis.

Der er stadig spa bade, men de senere års udvikling er ikke nået til Dobriniste og antallet af bade er reduceret. Der er stadig gode muligheder for turisme i og omkring Dobriniste, men der mangler investeringer.
Bulgarien. Dobriniste ved foden af Pirin bjergene
Foto: Bulgarien. Dobriniste ved foden af Pirin bjergene.

Der er lukket flere små restauranter og gæstehuse de senere år og kun få nye er kommet til. Der er dog stadig små hoteller og gæstehuse at finde, men der reklameres kun på bulgarsk og de er ikke videre synlige. Livet går stort set sin stille faste gang. Folk passer deres arbejde, deres køkkenhaver, deres husdyr og udbedrer deres huse.


Foto: Bulgarien. Udsigt fra Voyno House i Dobronitse.
Vi havde hjemmefra booket os ind på et gæstehus gennem internettet. Voyno House. Det viste sig at være som beskrevet. Et dejligt, moderne, rent og velfungerende 3 stjernet gæstehus, som vi bestemt opgraderer til 4 efter at have logeret i andre med både 2 og 3 stjerner uden samme niveau.

Vores ophold i Dobriniste kostede 25 Leva pr døgn incl. morgenmad. Et dobbelt værelse, med bad og toilet, et lille køkken og altan.


til top
opretet juli 2005 - opdateret: 14-02-2013