Du er her > Start > Trekking i Nepal > Nepal 2009 > Rejsen

Vandring i Nepal. Trekking i Annapurna regionen. Rejsen.

Om rejsen til og fra Nepal.

Det var et større puslespil, at få priser og tider på flytransport til at gå op i en højere enhed, men et arbejde som min vandrefælle er rimelig ferm til.

Vi fløj med Air India fra London Heathrow via Delhi til Kathmandu og retur. Det passede bedst til vores kram og pengepung. Af praktiske grunde valgte vi så SAS til at fragte os mellem København og London, da SAS, modsat lavpris flyene, lander i Heathrow.

Billetterne til Air India blev købt gennem Ticketstoworld. Navn og link fører nu til www.citybreak.uk.com, men det hører stadig til under myvacations.co.uk.

Det gav anledning til lidt frustration undervejs i processen, fordi det skiftevis var Ticketstoworld og myvacations.co.uk vi korresponderede med, hvilket iøvrigt heller ikke var helt så let.

Der var problemer med selve betalingen via plastikkortet, hvorfor der blev aftalt og gennemført en betaling via bankoverførsel.
På vej til Nepal. London Heathrow Terminal 3
Foto: På vej til Nepal. London Heathrow Terminal 3.

Det viste sig, at plastikpengene alligevel havde været gode nok. Der var trukket på kortet, så vi havde betalt dobbelt. Det lykkedes dog, med lidt besvær og sved på panden, at få ført pengene tilbage.

Der var også lidt rod med nogle erklæringer, som selskabet hævdede, at Air India krævede. Vi blev telefonisk orienteret om, at de var vigtige, men vi havde sendt både kopi af pas og af transitvisa og hørte ikke mere til sagen.

Da rejsedagen oprandt og vi stod foran check-in til Air India til Delhi i terminal 3 i Heathrow, var jeg godt nok spændt på om vi slap ombord, men det gjorde vi og der var afgang til tiden, god service ombord og vi fik sovet som man nu kan sådan et sted.

Vi havde 2½ times transit i Indira Ghandi lufthavnen i Delhi og man kan sige, at vi fik noget for de 180 Dkr et transitvisa kostede. Vi skiftevis stod i kø og blev gelejdet rundt af lufthavnspersonale og slap ikke for en ny tur gennem security. Det var noget uorganiseret og langsommeligt af en moderne lufthavn at være.

Retur rejsen voldte heller ingen særlige problemer, selvom afgangen fra Kathmandu var lidt til grin, sagens alvor til trods. Det var årsdagen for terror anslaget i Mombay, så inderne var helt oppe på mærkerne.

I Kathmandu var der derfor indført et ekstra sikkerhedscheck ude ved flyet. Sikkerhedspersonalet var meget grundige i begyndelsen og endevendte folks håndbagage, men i takt med at køen hastigt voksede og afgang nærmede sig, blev der slækket voldsomt på proceduren og sidste halvdel slap nærmest uantastet ombord.

I Delhi var der 2 timers transit, men det blev til mere pga forsinkelser. Sikkert de ekstra sikkerhedstjek, men det blev et problem for os fordi vi havde så kort tid i Heathrow inden afgangen til København.

Vi havde dog kalkuleret med muligheden for forsinkelser og havde kun håndbagage med os. Alt vores øvrige grej var blevet sendt hjem fra Kathmandu som luftfragt.

Vi nåede på et absolut hængende hår vores SAS fly til København. Gaten var ellers lukket og kun fordi vi kun medbragte håndbagage lykkedes det at komme med hjem.

Priser.
For Air India billetterne betalte vi 462 £ pr person tur/retur, hvilket i dagens priser vil sige 4144 Dkr [januar 2011]. Pundet var ikke helt så meget værd i 2009. SAS kostede os 1189 Dkr pr. person tur/retur, så ikke over 5333 Dkr ialt, København- Kathmandu og tilbage igen i november 2009.

Til top


oprettet november 2009 - webmaster: erik petersen - opdateret: 26-04-2016