Du er her > Start > Trekking i Nepal > Nepal 2009 > Shikha-Ghorepani

Nepal. Trekking i Annapurna regionen. Kali Gandaki trek.

Shikha - Ghorepani.

Shikha (1935 m) - Ghorepani (2850 m) 5-6 timer. Dag 10.
GPS data: 6,6 km. Opad: 1004 m. Nedad: 69 m. Max højde: 2880 m.

Vågnede klokken 6. Op på taget for at kigge på vejret. Endnu en kølig morgen, kun 10 grader. Efter den obligatoriske havregrød til morgenmad, kaffe nr 2 og afregning med værten er vi klar til dagens tur omkring 8.30.

Vi har givet os god tid, for dagens etape er ikke så lang. Måske for god tid, for det går stadig opad i dag, 900 m, et par hundrede meter mere mere end i går. Til gengæld med en jævn stigning - der faktisk starter lige udenfor lodgen, med trapper op til øvre Sikha.
Nepal. Et kig tilbage til Shikha i det spæde morgenlys [Klik for et større billede]
Foto: Et kig tilbage til Shikha i det spæde morgenlys.

Nepal. Tilbageblik  over landskabet med Dhaulagiri baggrunden [Klik for et større billede]
Foto: Tilbageblik over landskabet med Dhaulagiri baggrunden.
Vi får dog ret hurtigt en lille puster, da vi må vige for en œsel transport, der også er på vej opad. Der er i det hele taget en livlig trafik både op og ned ad trapperne af lokale og trekkere.

Jeg døjer lidt med vejrtrækningen i starten og hoster en del, men føler mig ellers rimelig frisk.

Landskabet er det samme som i går. Små klumper af huse mellem de dyrkede marker på terrasser op og ned ad bakkerne. Det er grønt, frodigt og velholdt.

Vi holder flere små pauser, og en lidt længere kaffepause, for at nyde landskabet på vores vej. Efter godt 2½ time når vi frem til noget genkendeligt i begyndelsen af Phalate.

Da vi gik her for 2 år siden var man lige startet med at udvide en primitiv skole og man kunne donere penge til projektet i en indsamlingsboks på stedet.

Der samles stadig penge ind, men man er kommet en del længere med projektet og der er således rejst en ny stor træbygning.
Nepal. Skoleprojektet i udkanten af Phalate med den nye store træbygning [Klik for et større billede]
Foto: Skoleprojektet i udkanten af Phalate med den nye store træbygning.

Nepal. Sundhedscentret i Chitre står nu færdigt [Klik for et større billede]
Foto: Sundhedscentret i Chitre står nu færdigt.
Vi har været afsted i knap 3 timer, da vi nærmer os Chitre og kan genkende 'New Dhaulagiri Lodge' mellem træerne. Her var vi 2 gange for 2 år siden og den ene gang overnattede vi. Denne gang nøjes vi med frokost.

Lige inden lodgen ligger et lægehus, eller sundhedscenter, som også var under udvidelse sidst vi var på disse kanter. Det ser færdigt og rigtig godt ud i dag og det ville sikkert glæde vores læge fra Topas gruppen i 2007 at se.


Vi tilbringer næsten 1½ time i 'New Dhaulagiri Lodge'. Det tager sin tid, når maden ikke er bestilt på forhånd, men det gør ikke noget. Vejret er dejligt, stedet er skønt og udsigten fantastisk.

Jeg bliver heller ikke mæt af at kigge på kæmperne. Set herfra er det Dhaulagiri, der troner frem i horisonten.

Efter et godt måltid fortsætter vi. Lige udenfor Chitre deler vejen sig. Informations tavlen fra sidst står her stadig. Til venstre mod Tadapani og til højre mod Ghorepani.
Nepal. New Dhaulagiri Lodge i Chitre ret forude [Klik for et større billede]
Foto: New Dhaulagiri Lodge i Chitre ret forude.

Nepal. Her deler vejen sig. Til venstre mod Tadopani og til højre mod Ghorepani [Klik for et større billede]
Foto: Her deler vejen sig. Til venstre mod Tadopani og til højre mod Ghorepani.
Sidst gik turen mod Tadapani, denne gang vandrer vi mod Ghorepani. En tur der ikke bør tage meget mere end 1 time, men det går helt gal for mig på det sidste stykke.

Det er nok den varmeste dag vi har oplevet på denne tur. Jeg sveder ad h til og har det ikke specielt godt. Måske har jeg ikke drukket nok vand.

Har mistet al power og går til sidst helt sukkerkold. Vi finder et sted og drikker cola og jeg får et par stykker druesukker.

Det går så lidt bedre og vi når frem til Ghorepani efter næsten 2 timer på farten. Keshar har været sendt i forvejen for at skaffe værelser og kommer os i møde. Han kunne ikke forstå, hvor vi blev af.

Vi skal bo på 'Sunny Hotel'. Det er et af flere rigtig store lodges i Ghorepani. De har en 6-7 bungalows liggende ved siden af lodgen. Vi har fået en ½ til rådighed.

Det ser fornemt ud. Hver af hytterne har fået navn efter nogle af de store navne indenfor bjergbestigning. Vores room no 102 var tilegnet Sir Edmund Hillary.
Nepal. Så er vi fremme i den travle by med heste Ghorepani [Klik for et større billede]
Foto: Så er vi fremme i den travle by med heste Ghorepani.

Nepal. Vores room no 102, på Sunny Hotel, var tilegnet Sir Edmund Hillary [Klik for et større billede]
Foto: Vores room no 102, på Sunny Hotel, var tilegnet Sir Edmund Hillary.
Jeg var igen gået helt sukkerkold og måtte have mere vand og druesukker, da vi kom indenfor og pakkede ud. Totalt udmattet snuppede jeg en lur på en times tid.

Jeg vil ikke sige, at jeg nu er ovenpå igen, men har dog fået det så meget bedre, at vi entrer den store, meget store, dining hall i hovedbygningen.

Vand, en Everest til deling, en stor kande te og chokoladekage i nævnte rækkefølge. Vi læser og skriver og kigger på lokaliteterne og de mange mennesker.

Min ringe tilstand de sidste par dage er oppe at vende, men der er jo ikke rigtigt andet at gøre end at fortsætte.

Vi er under alle omstændigheder på vej ud og "hjem", og det kan ikke gøres hurtigere i vores tilstand end allerede planlagt. I morgen Ulleri eller Tikedunga og derefter Nayapul og så en taxi til Pokhara.

Vi bliver siddende ved bordet tæt ved den store ovn, som porterne sidder rundt om og varmer sig, kun afbrudt af et par ture udenfor for at ryge og filosofere.
Nepal. Ghorepani. Vores lodge Sunny Hotels store spisehal [Klik for et større billede]
Foto: Ghorepani. Vores lodge Sunny Hotels store spisehal.

Nepal. Der er skyer på vej mod Dhaulagiri, ikke så godt for de, der skal til Poon Hill i morgen tidlig [Klik for et større billede]
Foto: Der er skyer på vej mod Dhaulagiri, ikke så godt for de, der skal til Poon Hill i morgen tidlig.
Vi spiste en ok aftensmad, der dog bar præg af, at være lavet for mange mennesker. Der var også mange. Hallen var stuvende fyldt ved spisetid og snakken gik lystigt og højlydt på mange sprog.

Det varede ikke længe før vi trak os tilbage til vores hytte. Det var blevet koldt udenfor, men da vi trådte ind i hytten føltes det endnu koldere. Nå, hurtigt ned i soveposerne for at få varmen og så god nat.
- Godt vi ikke skal tidligt op og op til Poon Hill i morgen... Det var for i øvrigt også blevet en del mere overskyet. Skidt for dem, der skal der op...Til top
Til næste etape, dag 11


oprettet november 2009 - webmaster: erik petersen - opdateret: 22-11-2010