Du er her > Start > Spanien > Sierra Nevada > Bubion og Capileira

Vandring i Spanien. Vandreture i Sierra Nevada. La Alpujarra.

Bubión og Capileira.

2 små, yderst charmerende, bjergbyer, der ligger med halvanden km's afstand i hjertet af La Alpujarra. Plastret ind på den østlige bjergside af kløften Poqueira, med floden af samme navn der løber i bunden.

Perfekte udgangspunkter for vandreture i et fantastisk landskab. Her er mulighed for at tilpasse ruter lige efter ens temperament og formåen. De store bjerge er tæt på og på begge sider af kløften er der spændende tur muligheder.
Bubión, La Taha, La Alpujarra Foto: Bubión, La Taha, La Alpujarra.

Capileira i baggrunden Foto: Capileira i baggrunden, set fra Bubión. Der er ganske enkelt et væld af vandreture indenfor rækkevidde og formåen.

Det er muligt, at købe flere forskellige gode kort og bøger over vandreture i området, så det er ikke nødvendigt at anskaffe dem på forhånd hjemmefra, med mindre man vil kigge turene ud.

Kortene kan købes en del billigere på stedet, og der er også nogle gratis kort, der er udmærkede til at finde rundt efter.

Begge byer byder på flere overnatningsmuligheder. Hostals for det meste. I Capileira er der oktober sidste år åbnet en lille campingplads, der ligger oppe i udkanten af byen.

Vi havde 3 overnatninger i Bubión, på Hostal Casa Antonia y Roque, booked på hostelworld hjemmefra. 'Double bed' værelse til 15 Euro pr person. Mindste booking 3 overnatninger.

Det viste sig at være en dejlig lejlighed midt i byens kringlede gader. Med udkig til kirken og kløften fra en stor terrasse. Stor stue, lille køkken med alt, 2 soveværelser og 2 toiletter, det ene med bad. Pænt, rent og velholdt. Blev modtaget ved bussen af værtinden der guidede os til logiet.
Casa Antonia y Roque Foto: Hostal Casa Antonia y Roque i Bubión.

På campingpladsen 'Campileira' i Capeleira havde vi 5 overnatninger. Pladsen har foruden 40 parceller til camping også t Albergue med fælles soverum af forskellig størrelse. Mulighed for dobbeltværelser. 32 senge ialt. Det så ret så hyggeligt ud og soverummene med 'bunkbeds' gav mindelser om Caminoen. Men ikke noget prangende sted, hvad angår selve campingpladsen.

Camping Campileira Foto: Webmaster foran Camping Campileira. Faciliteterne absolut på det jævne, og trods det, at stedet er rimeligt nyt, var flere ting gået i stykker. Manglende håndtag på toiletdøre bl.a. Manglen på varmt vand til tider var heller ikke just tilfredsstillende.

Ok, det var sidst på sæsonen - vi var praktisk talt de sidste tilbage, men... alligevel.

Priserne på camping med 6 Euro pr. parcel plus 3.20 Euro pr. person er nok i overkanten, faciliteterne taget i betragtning. Stedet har åbent hele året.
OBS!
Det lader til at der er sket en del siden ovenstående blev skrevet. Campingpladsen er der stadig, men det er vist byen Capeleira, der har overtaget den.
På hjemmesiderne Campings Alpujarra og Camping Granada ser det for mig ud som om det er gratis at overnatte!?! - Næsten for godt til at være sandt...

Til top


oprettet september 2004 - webmaster: erik petersen - opdateret: 21-12-2014